Brug fugtmåler til malerarbejdet

For et par år siden malede jeg gavlene på mit hus. Det tog mig 4 hele dage, og udgiften til grunder og maling løb op i adskillige tusinde kroner. Allerede efter få måneder begyndte malingen at skalle af flere steder, og nu to år efter, er det meste af malingen væk. I første omgang klagede jeg til den butik, hvor jeg havde købt malingen, men de kunne ikke hjælpe. Sidenhen fik jeg er maler ud for at se på sagen, og han kunne med det samme fortælle, at problemet var fugt i træværket. Maleren gav mig et venligt tip, og det var altid at benytte en fugtmåler.

Hvordan bruges en fugtmåler

Det er meget simpelt at bruge en fugtmåler – i hvert fald med de modeller jeg har set. Jeg har valgt en fugtmåler af mærket Trotec, model BM18. Den har to elektroder, som man blot stikker ind i træet. Efter et øjeblik udlæses den målte fugtighed. Derudover kan den også måle byggefugt, men det har jeg ikke sat mig helt ind i. Jeg tror, det er noget med at måle fugtigheden i nybyggede mure, for på den måde at kunne afgøre, om de er klar til videre behandling. Jeg skal ærligt indrømme, at det var en lidt dyr model, men efter min oplevelse med de malede gavle vil jeg ikke løbe nogen risiko, og jeg maler trods alt ganske ofte, både herhjemme og for venner og familie. Fugtmåleren kan i øvrigt også måle temperatur, og der er baggrundsbelysning i displayet.