Dansk vand er blandt det reneste i verden – men…

Faktisk er drikkevandet i Danmark ikke så rent, som man skulle tro. Det indeholder både sprøjterester og klorrester, har en landmand fortalt mig. Overrasket? Det var jeg også, da jeg fandt ud af det.

I Danmark har vi jo altid omtalt vores drikkevand som noget af det reneste i verden. Det er måske også rigtig nok sammenlignet med den ringe standard i størstedelen af verden – men det betyder ikke, at vores eget drikkevand er helt rent, hvilket jeg personligt er både overrasket over at finde ud af.

Kun det bedste er godt nok

Personligt synes jeg, at det sidste, man skal gå på kompromis med, er sin sundhed. Tanken om pesticider og klorrester i drikkevandet er derfor ikke en særlig rar tanke for mig. Vi drikker alligevel omkring to liter vand hver dag i gennemsnit – det er altså ret væsentligt, hvad vores drikkevand består af. Vi kan ikke leve uden vand, derfor skal vandet også være af den bedste kvalitet efter min overbevisning.

Jeg talte med min mand om det, efter jeg havde fået det at vide. Når det nu er en landmand, der har fortalt det, så må man gå ud fra, han ved, hvad han taler om. Det er trods alt ham, der sprøjter vores jord med pesticider. Vi lavede en smule research online og ganske rigtigt – dansk drikkevand indeholder rester fra sprøjtegifte og klor.

Hvad gør man så lige ved det?

Det var så det næste store spørgsmål. Ingen af os kunne lide tanken om, at vi tilføjede klor og giftstoffer til vores krop gennem vores drikkevand. Vi går begge meget op i økologi af samme årsag, så det virkede helt skørt at bruge ekstra penge på at spise økologisk, når vi fik de selvsamme stoffer, vi forsøgte at undgå, gennem drikkevandet i stedet. Så vi besluttede os for at gøre noget ved det.

Vandfilter til vandhanen fra Watertrade

Vi lavede lidt mere research og fandt frem til, at man kunne få et filter til vandhanen, der sorterer alt skidt og sprøjterester fra ens drikkevand. Det var som sød musik i vores ører. Vi fik hurtigt bestilt sådan et filter, og modtog den kort efter vores bestilling. Filteret var nemt og enkelt at montere og gav en fin klar stråle (rent) drikkevand.

En bonus er, at vi også får en mindre vandregning nu. Filteret skulle efter sigende medvirke til, at hanen stænker mindre, hvilket vi har haft lidt problemer med. Men efter vi har fået filteret på, kommer vandet ud i en fin, klar stråle uden problemer. Nu glæder vi os bare over at have 100% rent drikkevand herhjemme.

Hvis du også går op i sundhed og ernæring, så vil vi anbefale dig at gøre det samme. Som jeg skrev i indledningen – det sidste, man vil spare på og gå på kompromis med, er ens egen sundhed.