Kingbo har havetroldende du har brug for

Eventyrhaven er ensplinternymodeinden for haveindretning, og den har vundet sig stigende bevågenhedi resten af verden udenfor USA. Eventyrhaven er et lille afgrænsetareal i din have eller inden døre helt og holdent indrettet med henblik på at gengive eventyrlige strukturer og levende planter i en fantasifuld opstilling. En sådan miniaturehave er formet,så de grønne fingre og fantasien kan udfolde sig frit.Denne form for havearkitektur hele holdes på et meget lille areal, enten som et afgrænset bed i haven eller i baljer, krukker og potter. Her har du noget, du virkelig kan gå og pusle med året rundt.Dekorative figurer som feer, alfer, trolde og nisser er eventyrhavens samlingspunkt. Eventyrhaven er et symbol på held og lykke i dit hjem. Det lille areal er kreeret med sans for detaljen. Man kan anrette en speciel og eneståendefortryllelse på den måde. Og sandt nok er ingenting mere dristigt end festlige og sjove havetrolde, der har taget bolig i dine kreationer. Det være sig udendørs, indendørs eller ja hvorfor ikke – på altanen. Når du planter eller sår blomster og sætter det hele sammen medhavetrolde, vil du utvivlsom på få indrettet din have på en sådan måde,at det vil appellere til manges undren og kreative fantasi.’So Ein Ding Muss Ich Auch Haben’, vil de fleste sikkert tænke. At anrette en miniature eventyrhave i fællesskab med børnene er en sidegevinst, for poderne vil holde af det – ingen tvivl om det.

Inkarnerede ejere af eventyrhaver i miniatureudgaver,benytter alle tænkelige materialer og opstillinger. Det gælder alt fra ituslåede urtepotter til små huse hvor troldene bor. Nogle indretter miniaturetrapper til huset med behørig af mærkning som ’Pas på troldene’ på advarselsskilte. Det kan indsættes i små stensætninger,der kan lægges mospuder ud, små fontæner og vandkunst kan indgå sammen med stenskulpturer. Mulighederne er mange. Det fornøjelige ved at arbejde med denne havearkitektur, er naturligvis din beslutning om, hvem der skal tage bolig i din eventyrhave? Skal den være beboet med dekorative feer med sommerfuglevinger, eller hvad med havenisser eller havetrolde, i din eventyrhave? Nogle begunstiger feer, andre fremhæver, at trolde også har lov til at bo i haven, for de er både morsomme og finurligeislæt i dette stykke havearkitektur. Vi fører nu fra Kingbo flere serier af søde og sjove trolde, som vil passe ind i en eventyrhave.havefigurer1

Den nye interesse for eventyrhavergår sin sejrsgang verden over. Med ét ser liebhavere af havearkitektur, der før ikke kunne have noget, der bare minder om en have en mulighed.At være tvunget til at leve med ’for lidt plads’ er altid en begrænsning.Men her er muligheden alligevel for, at du kan anrette miniature landskabshaver inden døre eller på altanen. En eventyrhave på den mådegiver dig en mulighed for at være original og ekspressiv.Miniaturehaver i et indsnævretareal kanudformes i flere størrelser.Denne form for havearkitektur består afflere planteformer, strukturer ogdekorationer i form af f.eks. det perfekte lille bosted for din egen lille havetrold.

Runo Kingbo driver en postordreforretning indenfor Hus og Have fra sin adresse I Odder