Køb domæne uden problemer

I dagens Danmark kan det være svært at finde ud af hvor, man skal købe domæne. Der er med tiden kommet en hel masse udbydere – og nogle af dem holder mindre end hvad de lover. Derfor er det afgørende, at man holder sig til troværdige kilder, der kan finde ud af at guide en i den rigtige retning – uden at skulle slå mønt på foretagendet. Vi kan give følgende råd, som man altid bør holde sig til. Køb domæne hos en godkendt udbyder og sørg for at danne dig et overblik inden du betaler.

Huskeliste til køb af domæne

Når du skal købe domæne, er det en god idé at overveje følgende ting:

  • Domænenavn
  • Årlig pris for registrering
  • Mulighed for 1, 2 eller 5 års registrerings periode
  • Køb ved godkendt dansk domæneudbyder

Hvis du er i tvivl om nogle af delene, bør du undersøge dem alle grundigt, inden du går videre. Ved nogle udbydere er det ikke muligt at flytte domænet til nye webhoteller, mens det ved andre koster et gebyr. DH Hostmaster står for den danske del af registreringer, men har mange udbydere tilknyttet. Deres hjemmeside udgør en rigtig god kilde til information, ligesom du også kan finde en masse råd og vejledning på Domæneguide.dk.

Hvilket domæne skal jeg vælge?

Et hvilket som helst domæne, kommer ikke til at tjene et formål, så du skal tænke dig om, inden du køber det. Når et domæne først er købt, kan du nemlig ikke ændre navnet på samme. Når navnet først er valgt, er det ganske enkelt det, som din hjemmeside kommer til at hedde fremover – med mindre du går ud og køber et helt nyt domæne senere. Tænk over navnet grundigt, for det er her det hele starter! Der kommer en masse andre ting, du skal tage stilling til senere, men sørg for at sikre dig den bedst mulige start.

Når du har fundet dit domænenavn, er det vigtigt, at du tjekker om der allerede er en anden person, der kan have registreret det før dig. Hvis dette er tilfældet, stopper festen før, den er startet. Der findes mange hjemmesider, som tilbyder at tjekke ledighed på domæner. En af dem hedder Domæneguide.dk og denne side skriver også en masse om hvordan, du kommer bedst videre, når du først har købt domænet.

find domæne