Se et abstrakt maleri på en kunstudstilling

space-1059761_960_720I vores moderne samfund glemmer vi ofte det abstrakte og de abstrakte malerier. Vi lever i en her og nu verden. Vi faktatjekker konkretiserer og slår tingene op som aldrig før. Vi er velinformerede om alle emner både relevante og irrelevante. Denne fakta og sandhedsjagt gør at vi glemmer nuancerne i livet. Det kan for eksempel være at besøge en abstrakt udstilling i kunstforeninger. Det kan gøre mange ting. For det første er det et kærkomment afbræk fra en travl hektisk dagligdag. Her kan man koble af, zone ud, og være i nuet og nyde kunsten og tage den til sig. Det er en evne vi efterhånden har glemt. For selvom man kan se kunst på skærmen, telefonen eller tabletten er det ikke det samme som at opleve kunsten live. For det er en anderledes, potentiel bevægende oplevelse at opleve kunsten foran en. Man kan næsten mærke hvor meget arbejde kunstneren har lagt i arbejdet. Man kan måske dufte rummet hvor maleriet er blevet malet. Alle disse små detaljer som gør kunst til noget særligt som man bør opleve ude i den virkelige verden.

Kunst kan skærpe dine sanser

Et abstrakt maleri er ikke kun smukt at kigge på. Det kan også være med til at skærpe dine sanser. For ved at se et abstrakt maleri lærer du din hjerne at tænke abstrakt. Det hjælper i forbindelse med at tænke ud af kassen, i forbindelse med at se nye løsninger og i det hele taget hjælper det med at udvide ens tankesæt.  Så uanset hvad din profession eller position i livet vil du kunne få gavn af et så et abstrakt maleri. Vi skal altid huske at hjernen er en muskel og som med alle andre muskler har de godt af at blive motioneret. Desto mere trænede de bliver, desto hurtigere reagerer de.  Foruden at du skærper din kreative sans, ser du også verden fra en anden vinkel. Så nyd oplevelsen i kunstforeningen og lad dig inspirere. Frigør dig fra din konventionelle dagligdags tankegang og se det abstrakte for det som det e.

Kunstudstillinger er en god par begivenhed

Mange par løber hurtigt tør for ting at lave sammen hvis de ikke deler fritidsinteresser. For lige pludselig bliver det trivielt at gå ud og spise og efterfølgende gå i biografen bagefter. Denne trivialitet kan brydes af de større oplevelser som er meget in for tiden. Men man bør som par overveje at besøge en kunstudstilling sammen, og specielt en abstrakt udstilling. For ved at besøge en abstrakt udstilling får man en fælles oplevelse men samtidig har man et glimrende samtaleemne. Nemlig hvad man ser i de respektive malerier. Det giver et indblik i hinandens tankegang og kan give anledning til flere længere samtaler. For her er der mulighed for at gå i dybden med tanker og synsindtryk og på den måde lære hinanden dybere at kende. Er man stadig sulten kan man altid vælge at gå på café eller besøge en restaurant i forbindelse med besøget på udstillingen. På den måde kan man i ro og mag sidde og diskutere alle de forskellige indtryk man har fået imens man indtager noget god mad og nyder hinandens selskab. Så leder man efter en alternativ måde at bruge tid med sin partner på er kunst en oplagt mulighed.