Søg eksperthjælp ved sløjfning af brønd

De fleste får i dag vand fra centrale vandværker, men der står stadig en del brønde tilbage rundt omkring. Hvis man skal bygge eller på anden måde bruge arealet over brønden, skal den sløjfes. De fleste vil måske umiddelbart mene, at det bare er et spørgsmål om at fylde brønden op med jord, men den går ikke – og da slet ikke, hvis der skal bygges oven på. Man skal huske på, at det øvrige jordlag har haft århundreder eller måske endda årtusinder til at falde på plads og synke sammen. Hvis man blotfylder efter med jord, vil det ganske naturlig synke gradvist sammen, og det er en proces, der kan foregå over mange år frem.

Brug vibreret sand og grus til mindre brønde

Hvis der blot er tale om, at arealet skal omlægges til f.eks. græsplæne eller lignende, kan man i mange tilfælde bruge grus og sand til sløjfning af en brønd. Det vil dog som regel kun gå godt, hvis brønden ikke er særlig dyb, og kun hvis man er omhyggelig med at vibrere fyldet i flere omgange, så det kan sætte sig. Man skal dog være forberedt på, at det med tiden alligevel kan synke mere sammen, så der kan blive behov for at efterplanere i flere omgange.

Sløjfning af brønd med beton

I mange tilfælde vil det dog være tilrådeligt at fylde brønden med beton, særligt hvis der er tale om dybe brønde, eller hvis der skal bygges på arealet. Der skal bruges specialbeton, og det er bedst at alliere sig med professionelle.